Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο πραγματοποίησαν μαθητές

Εκατοντάδες μαθητές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητές. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και ακολουθώντας πορεία μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατίας, Βενιζέλου κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε στη διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Μετά το τέλος της πορείας οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να συντονίσουν τις επόμενες δράσεις τους. Νωρίτερα μαθητές της Γ’ Λυκείου σχολείων που τελούν υπό κατάληψη -εκπρόσωποι των εκλεγμένων την προηγούμενη σχολική χρονιά 15μελων συμβουλίων, καθώς φέτος δεν έχουν αναδειχθεί ακόμη τα νέα συμβούλια- μετέβησαν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσαν τον περιφερειακό διευθυντή Αλέξανδρο Κόπτση για τα κοινά αιτήματα των καταλήψεων, όσο και για επιμέρους ζητήματα σχολικών μονάδων σε σχέση με την καταλληλότητα αιθουσών, ολιγομελή τμήματα κατεύθυνσης, περιπτώσεις ελλείψεων σε αντισηπτικά. Ο περιφερειακός διευθυντής κατέγραψε τα ζητήματα που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και κάλεσε τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία και να εκλέξουν 15μελη συμβούλια, ώστε ο διάλογος να γίνει συντεταγμένα.

 

με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ
No Comments Yet

Comments are closed