Μάριος Θεμιστοκλέους: «Τσαρλατάνοι» όσοι υγειονομικοί προωθούν τον αντιεμβολιασμό, πρέπει να τιμωρηθούν

Την τιμωρία των υγειονομικών που προωθούν τον αντιεμβολιασμό μέσω μηνυμάτων παραπληροφόρησης ζήτησε ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας για «τσαρλατάνους» και καλώντας τα θεσμικά όργανα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. «Οι αντιεμβολιαστές δεν έχουν αυτιά να ακούσουν, τους έχουμε δώσει πολύ χώρο», ανέφερε από την πλευράς της η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Σε ερωτήσεις σχετικά με τις συναθροίσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος και το ρόλο των υγειονομικών, αμφότεροι τοποθετήθηκαν με σκληρά λόγια.

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις όσων εξ αυτών συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε δημοκρατίας, κάποιος που είναι υγειονομικός ή επιστήμονας πρέπει να ακολουθεί κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος είναι, όταν θα βρεθούν στα νοσοκομεία», είπε από την πλευρά της αναφερόμενη στους αντιεμβολιαστές η κα Θεοδωρίδου.

No Comments Yet

Comments are closed