Μαρία Σπυράκη: Υπέρ της ανάπλασης της ΔΕΘ στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα

από Team MyPortal.gr
sms

Υπέρ της ανάπλασης  της ΔΕΘ στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα  και κατά της μετεγκατάστασής της στη Σίνδο, τοποθετήθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ  και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη στην εκδήλωση «Για τη Θεσσαλονίκη όπως τη θέλουμε»  .

Ειδικότερα η κ. Σπυράκη παρουσίασε παραδείγματα από τις ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες οι εκθεσιακοί χώροι αναβαθμίστηκαν:
«Βερολίνο, το Haus des Lehrers βρίσκεται στην πιο κεντρική πλατεία του Βερολίνου, το Palace of the Republic βρίσκεται στο ανατολικό Βερολίνο, λιγότερο από 2 χλμ μακριά από το Unterden Linden των συνόρων του Δυτικού Βερολίνου με την πύλη του Βραδεμβούργου.

Ιταλία-Ρώμη: το Palazzo delle Esposizioni βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Ρουμανία-Βουκουρέστι: το Romexpo βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοντά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
Μα θα μου πείτε και οι τόσες εκθέσεις που ξέρουμε και βρίσκονται εκτός πόλεων;

Πράγματι, βρίσκονται πάρα πολλές εξίσου εκτός πόλεων, μόνο που αυτές έγιναν όχι την περασμένη δεκαετία οι μετακομίσεις, αλλά  την περασμένη 20ετία και πριν. Το 1974 μετακόμισε η έκθεση της Νυρεμβέργης από το κέντρο γιατί δεν υπήρχαν δυνατότητες επέκτασης στην προηγούμενη τοποθεσία στο Berliner Platz κι έτσι μεταφέρθηκε εκτός πόλης. Το 1998 μετακόμισε η έκθεση από το κέντρο της πόλης στο Μόναχο .»
Η ευρωβουλευτής προσδιόρισε  τις τρεις παραμέτρους με βάση τις οποίες η αναβάθμιση της ΔΕΘ δίνουν στη Θεσσαλονίκη την ευκαιρία για ένα εμβληματικό έργο:

«Ένα έργο εμβληματικό χρειάζεται να προσδιορίζεται από τα εξής:

– από την βιωσιμότητα του, κι αυτό συνδυάζεται με την παραμονή και την αναβάθμιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και
-από  την προστιθέμενη αξία που δίνει η διοργάνωση αυτή αλλά και η ίδια η αναβάθμιση αυτού του χώρου.
Από  από το χρόνο εκτέλεσης  του έργου που θα είναι σύντομος » σημείωσε η κ. Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής κατέθεσε επίσης δύο προτάσεις για παρεμβάσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη:

-Αναβάθμιση σε γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης με βάση τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης  που θα περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση διαμερισμάτων

-κατοικιών  , βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα και αλλά και του  περιβάλλοντος χώρου

– Εγκατάσταση δικτύου 5G ώστε η Δυτική Θεσσαλονίκη παρέχοντας δίκτυα και αναβαθμισμένα κτίρια να μπορεί να είναι ελκυστικός τόπος εγκατάστασης  επιχειρήσεων που λειτουργούν ψηφιακά από όλη την ΕΕ.