«Μανιφέστο» Μπουτάρη με επιθέσεις σε Ζέρβα, Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Μπορεί να δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για κάποια θέση ή αξίωμα με την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος, ωστόσο με τη σημερινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή», ο Γιάννης Μπουτάρης δείχνει πως οι προθέσεις του είναι να δηλώνει «παρών» και προφανώς επισκιάζει τον επικεφαλής της παράταξης Σπύρο Πέγκα, για τον οποίο λέει πως επέλεξε να συμμετέχει στην δική του παράταξη και όχι σε αυτήν του Αγγελούδη διότι «ο Πέγκας είναι πιο πολύ φίλος μου».

Προφανώς και μόνο αυτή η επισήμανση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης αποτυπώνει πως η πραγματική του διάθεση είναι η επίθεση στον σημερινό Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, στον οποίο επιτίθεται και μέσα από την συνέντευξή του.  Ο ίδιος βέβαια αποφεύγει κάθε αυτοκριτική για την θητεία του ενώ επιμένει ακόμη και στη στάση του στο θέμα των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου την ώρα που οι προσφυγές οδήγησαν στην καθυστέρηση στην ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου.

Ο Ζέρβας δεν είναι ο μόνος που δέχεται την επίθεση Μπουτάρη καθώς από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο λέει πως δεν βλέπει να έχει προωθήσει μεταρρυθμίσεις, ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο λέει πως τον έχει απογοητεύσει και αποδεικνύεται παιδί του κομματικού σωλήνα.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του κ. Μπουτάρη, την καλύτερη σχέση φαίνεται πως έχει με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως μίλησε με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα για να του πει «να είναι ήπια και διακριτική» η στήριξή στον Πέγκα και όχι «ανοικτή» για να μην «τον κομματιάσουν οι κομματικοί».