Μάφιν με ξερά δαμάσκηνα και ροδόνερο

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, αφημένο εκτός ψυγείου ώστε να είναι μαλακό + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 3 κουτ. σούπας για τα δαμάσκηνα
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (4,5 γρ.)
  • 5 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 150 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε μια φόρμα με θήκες, ειδική για μάφιν. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα αλευρώνουμε καλά με τις 3 κουταλιές αλεύρι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, τότε προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά κι ανακατεύουμε. Μόλις γίνει μια ενιαία ζύμη, προσθέτουμε το ροδόνερο και τα δαμάσκηνα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

 

 

gastronomos.gr

No Comments Yet

Comments are closed