Μάχη Κυρίζογλου- Μπακογιάννη για την ΚΕΔΕ

Αν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου της ΚΕΔΕ αναμένονται τον ερχόμενο Οκτώβριο, ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Το πρώτο όνομα που «ακούγεται» είναι αυτό του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ωστόσο, ο ίδιος σε συνομιλητές του τονίζει μεν ότι «το σκέφτεται» αλλά προσθέτει με έμφαση ότι «είναι νωρίς ακόμη».

Έντονα όμως ακούγεται και το όνομα του σημερινού προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος διαμηνύει σε κάθε συνομιλητή του ότι «αυτή την φορά δεν πρόκειται να κάνει πίσω όπως το 2014 με την υποψηφιότητα Πατούλη». Ερωτηθείς σχετικά, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε πριν λίγες ημέρες με δημοσιογράφους, ο κ. Κυρίζογλου επιβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει να εκλεγεί στο αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ «αλλά αυτά θα τα πούμε αργότερα, όταν θα ‘ρθει η ώρα».

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενώ στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια ακούγεται και το όνομα του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου. Ωστόσο ο ίδιος διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφήνοντας ανοιχτό να είναι υποψήφιος ως απλό μέλος του νέου ΔΣ.

Τέλος, υπάρχει και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ο οποίος μετά το «μπλόκο» της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής, πολλοί θεωρούν ότι θα ήταν μια καλή υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Ο ίδιος δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά, αρκούμενος να τονίζει σε συνεργάτες του, αυτό που λέει και ο Κώστας Μπακογιάννης: Ότι «είναι ακόμη νωρίς».

Ποιοι «παίζουν» από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ
Όσον αφορά τα ονόματα που «παίζουν», σύμφωνα με το aftodioikisi.gr είναι αυτό του σημερινού προέδρου της ΠΕΔ Αττικής, δημάρχου Νίκαιας Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη και του νέου δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου. Τέλος, όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ που υποστηρίζει ότι διαθέτει 87 δημάρχους, χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους, πολλοί βλέπουν ως υποψήφιο τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ενώ ακούγεται και το όνομα του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

No Comments Yet

Comments are closed