Μ. Βαρβιτσιώτης για Rafale: Κάναμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στους Έλληνες

από Team MyPortal.gr
sms

“Με τα Rafale, η Πολεμική μας Αεροπορία αποκτά ένα υπερσύγχρονο όπλο, υψηλών αποδόσεων και απαιτήσεων, ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο”, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Alpha Radio 989 στην εκπομπή “Καθαρές Κουβέντες” και τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε επίσης ότι τα Rafale έφτασαν στην Ελλάδα πάρα πολύ γρήγορα. “Από αύριο, είναι επιχειρησιακά έτοιμα και ικανά να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι με την αγορά αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη “έκοψε τον γόρδιο δεσμό” της εικοσαετούς σχεδόν συζήτησης σχετικά με το ποιο αεροπλάνο τέταρτης γενιάς θα επέλεγε η χώρα, ενισχύοντας παράλληλα τους στρατηγικούς δεσμούς με τη Γαλλία.

Τέλος, σχετικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά των Rafale, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μην υπερψηφίσει την αγορά του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσθεσε ότι του προκαλεί εντύπωση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι “απών” από όλες τις μεγάλες εθνικές συμφωνίες. Αντίθετα, όπως είπε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε πράξη την υπόσχεσή της στον ελληνικό λαό ότι θα υπερασπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο τα σύνορα της χώρας. “Είμαστε σταθεροί στις αρχές μας και εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας, που είναι η ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Το είπαμε, το κάναμε και είμαστε περήφανοι, γιατί πράξαμε αυτό που υποσχεθήκαμε”, κατέληξε.