Μ. Συρεγγέλα, στο MyPortal.gr (vid): «Η θεσμική κατοχύρωση μεταξύ αντρών και γυναικών στην Ελλάδα υπάρχει»

από Team MyPortal.gr

Η ισότητα των φύλων, η δημογραφική πολιτική και οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας για την υποστήριξη των γυναικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης με την κ. Συρεγγέλα, στο WebTV του MyPortal.gr. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στα 44 συμβουλευτικά κέντρα, σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να υποστηρίξουν τα θύματα έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας, με την παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στους Ξενώνες φιλοξενίας γυναικών και παιδιών καθώς και στη γραμμή 15900 για την άμεση πληροφόρηση των θυμάτων, όπως και στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Εκτός από τη βία, μείζον ζήτημα αποτελεί και η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, γεγονός που έχει οδηγήσει στη λήψη μέτρων όπως η γονική άδεια πατρότητας. «Καμία χώρα δε σημειώνει ανάπτυξη και πραγματική δημοκρατία αν δεν αξιοποιεί όλο τον πληθυσμό της – οι γυναίκες αποτελούν το 50 % του πληθυσμού και πρέπει να μετέχουν στην παραγωγή» τονίζει χαρακτηριστικά.

Έχοντας επιτελέσει σημαντικό έργο στο Υπουργείο, θα είναι υποψήφια στο δυτικό τομέα της Αθήνας, στις αυθεντικές γειτονιές τις οποίες γνωρίζει καλά. Το μήνυμά της Μαρίας Συρεγγέλα : « Οι γυναίκες που είναι θύματα βίας πρέπει να μιλούν, να μη σιωπούν και να μη ντρέπονται. Να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα δίκτυο δομών στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν και να υποστηριχθούν».