Μ. Συρεγγέλα: Οι εθελοντές δότες μυελού των οστών χαρίζουν ζωή

από Team MyPortal.gr
sms

Οι εθελοντές δότες μυελού των οστών χαρίζουν ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα, μετά τη σημερινή επίσκεψή της στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Σωματείου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Αφότου ενημερώθηκε για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να εμπλουτιστεί το Αρχείο Εθελοντών Δοτών, για να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρίσκεται συμβατός δότης για κάθε ασθενή. Όλες και όλοι μπορούμε να συνδράμουμε στον αγώνα για τη ζωή. Μπορούμε να είμαστε στο πλευρό των ασθενών, να υποστηρίξουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να εξαρτάται μόνο από εμάς!».

Είχε επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και είχε συναντηθεί με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων, Εμμανουήλ Παπασάββα, τον επιστημονικό διευθυντή του Σωματείου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Στέλιο Γραφάκο και τη γενική γραμματέα του Σωματείου, Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κα. Συρεγγέλα ενημερώθηκε για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, που μπορεί να δώσει ελπίδα και να χαρίσει ζωή σε δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία ή άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Ακόμη, ενημερώθηκε και για τους τρόπους συλλογής αιμοποιητικού μοσχεύματος, καθώς πρόκειται για μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, όμοια της αιμοδοσίας.

Κατά την ανακοίνωση, δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών γίνονται όσοι είναι υγιείς μεταξύ 18-45 ετών και παραμένουν ως ενεργοί υποψήφιοι δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών μέχρι την ηλικία των 55 ετών.