Μ. Κατρίνης για τροπολογία: Να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

από Team MyPortal.gr
sms

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι σε άλλη όχθη από αυτή που είναι απέναντι στους εγκληματίες και στα ναζιστικά μορφώματα. Ελπίζω το ίδιο να συναισθανθούν και τα άλλα κόμματα που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο» δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  υπογράμμισε πως «υπάρχει μια ομόθυμη καταδίκη των εγκληματικών στοιχείων που συνιστούν αυτό που λέμε Χρυσή Αυγή και επιγόνους της Χρυσής Αυγής. Εδώ δεν μιλάω καν για νεοναζιστικά μορφώματα, μιλάω για εγκληματικά στοιχεία. Και δεν το λέμε επειδή το λέει το ΠΑΣΟΚ, το λέμε γιατί αυτό έχει επισφραγιστεί με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης»

«Αυτοί λοιπόν που προσπαθούν να ενδυθούν το μανδύα δήθεν πολιτικού φορέα θα πρέπει να αποτραπεί η είσοδός τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να μολύνουν όχι την πολιτική ζωή, αλλά τη δημόσια ζωή της χώρας και να ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το 2012-2019 και νομίζω κανείς δεν θέλει να τα θυμάται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο  επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ   πρόσθεσε ότι «όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, επειδή πιστεύω ότι ομόθυμα ήταν απέναντι στη Χρυσή Αυγή οποτεδήποτε γίνονταν αυτά τα ευτράπελα εντός και εκτός Βουλής, θα έπρεπε να συμφωνήσουν για λόγους προστασίας της δημοκρατίας και υπεράσπισης του πολιτεύματος, να αποτραπεί η είσοδος εγκληματικών στοιχείων στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ναι μεν, αλλά

«Όμως θα πρέπει και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, άρα να ακούσει συνταγματολόγους, πολιτικά κόμματα και δημοσιολογούντες, οι οποίοι όλοι ζητούν να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να μην υπάρχει παρερμηνεία και λάθος εφαρμογή αυτής της διάταξης στο μέλλον» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα δουν τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση «όχι ως μια ευκαιρία να κάνουν προεκλογική γυμναστική, αλλά ως μια ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα ομόθυμο, ενιαίο συνεννόησης και συναίνεσης απέναντι στους εγκληματίες, τα ναζιστικά μορφώματα, τα οποία απειλούν και πάλι να μολύνουν την πολιτική και τη δημόσια ζωή της χώρας».