Μ. Γεωργιάδης στο MyPortal.gr (vid): Έχει ήδη καταγραφεί η άρνηση του κόσμου στο να παραδοθεί η Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς

από Team MyPortal.gr
sms

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κ.Μάριος Γεωργιάδης, μιλάει στην διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «30+3» της WebTV του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το ίδρυμα ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ με θέμα την ονομασία των Σκοπίων ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος και Θ’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου απαντάει στις ερωτήσεις που οι ίδιοι θέτουν σχετικά με το μείζον θέμα.

Ξεκαθαρίζει ότι ένα εθνικό θέμα δεν μπορεί να είναι ψηφοθηρικό και ότι δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στους τρόπους χειρισμού από την κυβέρνηση, ενώ σημειώνει και τα λάθη που έγιναν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία.

Μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών από το κόμμα, ο κ.Γεωργιάδης παραδέχεται ότι ο πρόεδρος θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα εξαπατήθηκε και σημειώνει ότι η Ένωση Κεντρώων στις επόμενες εκλογές θα είναι πιο δυνατή.

Κάνει λόγο για τον πόλεμο που δέχεται το κόμμα, απαντάει σε όσους κατηγορούν το Βασίλη Λεβέντη για συγκεντρωτισμό, σε ποια κυβερνητική συμμαχία θα μπορούσαν να μετέχουν και αν ο ίδιος θα μπορούσε να πάει σε άλλο κόμμα.

Από τη συζήτηση με τον Μάριο Γεωργιάδη δεν ξεφεύγει ο ρόλος που έπαιξε η Θεσσαλονίκη για την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, τα προβλήματα της πόλης, αλλά αναφέρεται και στην αδικία που υπέστη ο ΠΑΟΚ, παρότι ο ίδιος είναι Ολυμπιακός.

Προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, απαντάει αν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική αν δεν ήταν πατέρας του ο Β.Λεβέντης, ποιος είναι ο ρόλος μιας γυναίκας δίπλα σε έναν πετυχημένο άντρα και γιατί τον θεωρούν περιζήτητο εργένη.