Μ. Χρυσοχοΐδης: Σημαντική μείωση στις μεταναστευτικές ροές

Το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συζήτησαν σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα (UNCHR), Μιρέιγ Ζιράρ, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε τη σημαντική μείωση που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές, διευκρινίζοντας, πως αυτό οφείλεται, κυρίως, στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε από την ελληνική πλευρά, καθώς επίσης και στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών προστασίας και διαβίωσης των μεταναστών.

Από την πλευρά της η Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, εισαγωγικά σημείωσε τις θετικές εντυπώσεις από την πρόσφατη επίσκεψή της σε αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου και ακολούθως αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, στη βελτίωση που διαπιστώνεται στις δομές υποδοχής μεταναστών, καθώς και σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης – ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού, Λουκάς Τσώκος. Επίσης, συμμετείχαν οι συνεργάτες της Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, Καλλιόπη Στεφανάκη και Αριάνα Βασιλάκη.

No Comments Yet

Comments are closed