Λευτέρης Αυγενάκης: Στις ευρωεκλογές οι Έλληνες θα δείξουν στον κ.Τσίπρα την πόρτα της εξόδου

«Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Ο αναξιόπιστος και αλαζόνας κ. Τσίπρας, αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, μετατρέπει τις ευρωεκλογές από δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης σε δημοσκόπηση», δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς σχετικά με το διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι Έλληνες πολίτες θα πάρουν θέση και είτε θα επιβραβεύσουν τον κ. Τσίπρα, είτε θα πουν «ως εδώ!». Και θα το πουν, θα δείξουν στον κ. Τσίπρα την πόρτα της εξόδου. Μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει καμία νομιμοποίηση, να πάρει καμία απόφαση για αυτή τη χώρα […]  Τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας αν χάσει τις εκλογές; Θα μείνει πρωθυπουργός ή θα υποβάλει την παραίτησή του; Όταν το 2014 κέρδισε στις ευρωεκλογές έτρεξε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε ζητήσει εθνικές εκλογές. Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να ακολουθήσει ακριβώς την ίδια οδό. Δε θα έχει καμία νομιμοποίηση να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και να κρατήσει την καρέκλα του κυβερνήτη, από την ώρα που η πλειονότητα του ελληνικού λαού θα του έχει πει «τράβα στο σπίτι σου». […] Είναι πραγματικά αναξιόπιστος και ανίκανος για να εκπροσωπεί τη χώρα μας, υποτιμά τον ελληνικό λαό, υποτιμά τη λαϊκή βούληση».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης σημείωσε πως «εκ των πραγμάτων η συζήτηση προς τις κάλπες έχει και στοιχεία της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας, αφετέρου εμείς ως ΝΔ έχουμε ξεκαθαρίσει τι επιθυμούμε, τι πρεσβεύουμε ως μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, που είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»,

ρωτηθείς για τον πήχη της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και ο μεγαλύτερος αριθμός περιφερειών κάτω από τα χρώματα ή τις απόψεις και ιδέες της φιλελεύθερης παράταξής μας. Και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί […] ούτε μία περιφέρεια δε θα κερδηθεί από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μία από υποψήφιο που πρεσβεύει τις απόψεις, τις θέσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, ούτε μία σε όλη την επικράτεια […] Το ίδιο αισιόδοξοι είμαστε και για τους τρεις μεγάλους δήμους που έχουμε δώσει προτεραιότητα, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η στήριξή μας σε επίπεδο Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά είναι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, Μπακογιάννη, Ταχιάο και Βλαχάκο αντίστοιχα. Από εκεί και μετά σεβόμενοι τις τοπικές κοινωνίες έχουν ανοίξει τα φτερά τους πολλά ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη που ανήκουν στην πολιτική μας οικογένεια».

Τέλος ο  κ.Αυγενάκης μίλησε και για την επταήμερη εργασία λέγοντας ότι «Δε μίλησε κανείς για επτά ημέρες εργασία, μίλησε για επτά μέρες λειτουργίας μιας εταιρείας, που είναι με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και βεβαίως στο τέλος λειτούργησε προς όφελος των ιδίων μιας κι οι ίδιοι συνηγόρησαν κι απολαμβάνουν τα οφέλη αυτής της σύμβασης του τρόπου λειτουργίας. Πάμε παρακάτω και στην ουσία, δεν θα ασχολούμαστε άλλο με τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ».

No Comments Yet

Comments are closed