Λαδεροί κολοκυθοανθοί με φρέσκες κανθαρέλες ή πλευρώτους

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκες κανθαρέλες (ή πλευρώτους μαζί με 30 γρ. ξερές κανθαρέλες ή άλλα ξερά άγρια μανιτάρια, μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά και στραγγισμένα)
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κολοκυθοανθοί (τους παραγγέλνουμε στον μανάβη μας)
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις κανθαρέλες: Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε την άκρη του «κοτσανιού» κάθε μανιταριού για να απομακρύνουμε το ξερό χώμα και στη συνέχεια βουτάμε τα μανιτάρια 2-3 φορές, σε άφθονο κρύο νερό, για να απομακρύνουμε το χώμα από τις πτυχώσεις τους. Τα σκουπίζουμε αμέσως και τα αφήνουμε σε πετσέτα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι όλα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, ανακατεύουμε μια δυο φορές να λαδωθούν καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Αποσύρουμε, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

 

gastronomos.gr

No Comments Yet

Comments are closed