Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη κασερόπιτα

από Team MyPortal.gr
sms

Αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων είναι η κασερόπιτα και ευτυχώς με τη σωστή συνταγή μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάσει διόλου τη νοστιμάδα της.

Τι θα χρειαστούμε

  • Χωριάτικο φύλλο
  • 500 ml γάλα
  • 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 500 γραμμάρια κασέρι
  • 500 γραμμάρια γραβιέρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • Πιπέρι
  • 250 ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Σουσάμι

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις το γάλα πάρει την υφή μίας σφιχτής μπεσαμέλ, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε.  Μόλις κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 3ο

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα – το κάθε ένα καλύπτει το μισό ταψί. Ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο και έπειτα στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αφήνοντας 3 για το τέλος για να φτιάξουμε τη βάση. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού.

Βήμα 4ο

Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά. Χαράσσουμε την πίτα μας σε 12 κομμάτια. Αν δυσκολευόμαστε να κόψουμε την πίτα, τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Tip: Τοποθετούμε την κασερόπιτα στη υψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε.