Κυρ.Τόμπρας στην προανακριτική: Μιλούσαν με τόσους στην κυβέρνηση που το White House ήταν χαρέμι

«Ο Καλογρίτσας δεν χρειαζόταν να πάρει ευλογία από την κυβέρνηση. Διότι ο Καλογρίτσας ήταν η ίδια η ευλογία της κυβέρνησης» φέρεται να δήλωσε ο Κυριάκος Τόμπρας στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεσή Παππά θέλοντας να αναδείξει τις σχέσεις του επιχειρηματία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτονόητο θεώρησε όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες πως το White House ήταν το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αναφέρθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στις αναφορές περί White House που αποτυπώνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των Χούρι της CCC και του ίδιου τονίζοντας «το White House δεν ρώτησα τι είναι γιατί θεώρησα αυτονόητο ότι είναι το Μαξίμου» προσθέτοντας πως «ο κ. Μαρκόπουλος με ρώτησε στην τηλεόραση με ποιους μιλούσαν και είπα με πολλούς στην κυβέρνηση».

«Άρα το White House τι να ήταν;  Μιλούσαν με τόσους πολλούς στην κυβέρνηση που το White House ήταν χαρέμι» υποστήριξε ο Κυριάκος Τόμπρας έδωσε έμφαση στη σχέση που είχε ο Χρήστος Καλογρίτσας με την προηγούμενη κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον νόμο 89 για την φορολογία προς διευκόλυνση της CCC

Νωρίτερα ο ίδιος φέρεται να αναφέρθηκε στα όσα έγιναν μετά το ναυάγιο της συνεργασίας για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019 ενέταξε τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιαρείων προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας που ενεπλάκη στο deal μεταξύ Καλογρίτσα και CCC και έχει καταθέσει σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αποκαλύπτοντας πως «White house» χαρακτήριζαν το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν την περίοδο μετά την έκπτωση του αποκαλούμενου «κόκκινου εργολάβου» από την διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να υποστήριξε πώς εξελίχθηκε μια κόντρα που οδήγησε στη δικαστική διαμάχη καθώς και ότι επιχειρήθηκε να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τα επίμαχα 3.000.000 που ο Καλογρίτσας υποστηρίζει πως έλαβε προκειμένου να κατατεθούν ως εγγύηση για την συμμετοχή στον επίμαχο διαγωνισμό.

Όμως προχωρά και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως η εταιρεία CCC είχε ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί και μια τροπολογία για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 προκειμένου να γίνουν σαν τις ναυτιλιακές και να μη φορολογούνται. Φέρεται, δε, να σημειώνει ότι «τους το υποσχέθηκαν» με αποτέλεσμα οι Χούρι, η οικογένεια που έχει την εν λόγω κατασκευαστική εταιρεία, να γίνουν «ΣΥΡΙΖΑ friendly» αλλάζοντας στάση.

Ο μάρτυρας όμως διευκρίνισε ότι αυτό δεν έγινε το 2016 αλλά τελικά συνέβη το 2019 και μάλιστα την 1η Απριλίου του έτους, με πηγές της ΝΔ να σχολιάζουν πως αυτό συμπίπτει με το διάστημα πριν τις ευρωεκλογές και ουσιαστικά σε μια περίοδο που οι εθνικές εκλογές βρίσκονταν προ των πυλών.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Κυριάκος Τόμπρας στην κατάθεσή του φέρεται να δηλώνει πως η σύμβαση μεταξύ της CCC και Καλογρίτσα έγινε στις 26 Αυγούστου του 2016 (αφορά την συνεργασία των δύο πλευρών ώστε να χαρακτηριστούν τα 3.000.000 ως ένα είδος προκαταβολής για την υποτιθέμενη ανάθεσή έργου στον έλληνα κατασκευαστή) εν τούτου γράφτηκε πως έγινε στις 22/8 για να μην ταυτιστεί με την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες.

No Comments Yet

Comments are closed