Κυρ. Μητσοτάκης: Προφανώς δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός

από Team MyPortal.gr
sms

«Προφανώς δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός, κανείς όμως δεν μπορεί να εξαιρείται διά νόμου από μία εν δυνάμει παρακολούθηση. Πρέπει να υπάρχουν εξαιρετικά φίλτρα…»: αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως με μεγάλη ταχύτητα κινήθηκαν οι θεσμικές διαδικασίες.

«Είναι σοβαρή υπόθεση και λογικά εγείρει ερωτηματικά. Ανέλαβα πολιτική ευθύνη και δέχθηκα τις παραιτήσεις. Ανοίξαμε τη Βουλή νωρίτερα και συζητούσαμε έξι ώρες.

Κινήθηκαν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Έχει ήδη εκκινήσει η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής και αναμένεται να ολοκληρωθεί και ελπίζω να καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα. Θα έρθει προς κύρωση η ΠΝΠ που θα προσθέτει δικλείδα ασφαλείας για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε και έχει να κάνει ότι σε μια νόμιμη επισύνδεση ειδικά σε ένα πολιτικό πρόσωπο χρειάζονται πρόσθετα φίλτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενω πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση για καμία συγκάλυψη. Δεν πρόκειται, όμως, να κάνω τις μυστικές μας υπηρεσίες “φύλλο και φτερό“. Θα εξυπηρετούσε συμφέροντα εκτός Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως «πρέπει να υπάρχει πάντα ισχυρή λογοδοσία».

«Αντιλαμβάνομαι το θυμό και την οργή του κ. Ανδρουλάκη, αλλά πιστεύω ότι πλέον επιδίδεται σε μια εργαλειοποίηση του όλου ζητήματος», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.