Κυρ. Μητσοτάκης: Η αυτοδυναμία είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τις μεγάλες αλλαγές

από Team MyPortal.gr
sms

Υψηλότερα ποσοστά, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει ισχυρή αυτοδυναμία, που αποτελεί προϋπόθεση για μια σταθερή κυβέρνηση η οποία θα φέρει σε πέρας όλες τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Στυλίδα, επόμενος προορισμός της περιοδείας του στην Εύβοια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «οι πολίτες είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό» στις κάλπες της 21ης Μαϊου και πως η Νέα Δημοκρατία έχει υπογράψει μια «συμφωνία αλήθειας» η οποία στηρίζεται πρώτα και πάνω από όλα στην εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος και πολιτικών εκπροσώπων, για να υπογραμμίσει πως ο ίδιος «δεν είμαι διατεθειμένος να την διαπραγματευτώ».

Η Ελλάδα το 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν το 2019 και τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας, επισήμανε και πρόσθεσε πως αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της παράταξης η οποία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και η οποία γνωρίζει ότι για να μοιράσεις τον πλούτο πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσεις.

«Εμείς δημιουργούμε πλούτο, νέο πλούτο και στη συνέχεια ερχόμαστε να τον μοιράσουμε δίκαια στην κοινωνία, αλλά να στηρίξουμε και την κοινωνία κάθε φορά που υπάρχει πραγματική ανάγκη», υπογράμμισε.

Σημείωσε πως «η χώρα ποτέ ξανά δεν θα γυρίσει στα πέτρινα χρόνια» καλώντας τους πολίτες να επιβεβαιώσουν το υψηλό ποσοστό που έδωσαν στη ΝΔ και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.  «Η κάλπη αυτή είναι κρίσιμη. Είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος», τόνισε και συνέχισε, «θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, να συνεχίσει το δρόμο της ανάταξης της πατρίδας. Αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλουμε».

Σχολιάζοντας το «mea culpa» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική σημείωσε ότι «αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Γιατί έχει πολλά mea culpa να πει».

«Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων, για τα ψέματα με τα οποία τάισε πάλι τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε να πει ένα mea culpa για την τοξικότητα και την μαύρη προπαγάνδα με την οποία μας βομβάρδισε και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότιτο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. «Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για ένα νέο ΕΣΥ. Θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις, γιατί χρειάζονται παραπάνω γιατροί και νοσηλευτές», είπε.