Κυρ. Μητσοτάκης: Έλληνες και Τούρκοι παλεύουν δίπλα δίπλα για να σώσουν ζωές

από Team MyPortal.gr
sms

Την εικόνα στην οποία Έλληνες και Τούρκοι διασώστες επιχειρούν από κοινού να σώσουν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια κτιρίων σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Οι εικόνες που μας γεμίζουν πόνο διαδέχονται εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Απλώς σεβόμαστε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι παλεύουν δίπλα δίπλα, μαζί για να σώσουν ζωές. Τους είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έκαναν», ανέφερε χαρακτηστικά.

Προηγουμένως, μιλώντας για τον σεισμό στην Τουρκία στο CNN τόνισε ότι «η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας, κινητοποιώντας έτοιμη τον μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών, όπως και η Ευρώπη».

Μάλιστα δήλωσε ότι «ήδη έχουμε ομάδες που δραστηριοποιούνται και επιχειρούν στην περιοχή του Χατάι και θα ήθελα να πω ότι είδαμε εικόνες από μία ελληνική ομάδα που επιχειρεί σε αυτή την περιοχή. Βρισκόμαστε ήδη λοιπόν επί τόπου», ενώ συμπλήρωσε ότι «η χώρα μας έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση σεισμών και γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο χρόνος μετράει πάρα πολύ. Θα πρέπει η κατάσταση να αντιμετωπιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια σε τρομακτικές συνθήκες».

Υπενθυμίζεται ότι σε 4.544 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών.

Τουλάχιστον 1.832 είναι οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες στη Συρία από τις φονικές δονήσεις και τους μετασεισμούς που είχαν επίκεντρο στη γειτονική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και τα σωστικά συνεργεία.