Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα παραιτηθούμε ποτέ από το υπέρτατο δικαίωμα της αυτοάμυνας

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί από το υπέρτατο δικαίωμα της αυτοάμυνας έστειλε προς την Τουρκία ο πρωθυπουργός με αφορμή τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών. «Κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους, ηπειρωτικού ή νησιωτικού και κάθε Έλληνας πολίτης, έχει το ίδιο απαράγραπτο και αναφαίρετο δικαίωμα στην ασφάλεια και την άμυνα. Και η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε η θα παραιτηθεί από το υπέρτατο δικαίωμα της αυτοάμυνας που της αναγνωρίζει ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στον απόηχο των πρόσφατων ισχυρισμών της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και την απαντητική επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ο Κυρ. Μητσοτάκης καταδίκασε ξανά τις πρακτικές της Αγκυρας και μίλησε για τον παραλογισμό των επιχειρημάτων της γείτονας.

«Η Τουρκία που εισέβαλε και κατέχει το 38% της Κυπριακής Δημοκρατίας, που σε βάρος της Ελλάδος έχει κηρύξει casus belli, ισχυρίζεται ότι απειλείται από τα μέτρα αυτοπροστασίας της χώρας μας. Χώρα που διατηρεί απέναντι από τα νησιά μας την Στρατιά του Αιγαίου με αποβατική ταξιαρχία, διατείνεται ότι απειλείται από την Ελλάδα.

Επιτέλους χρειάζεται λίγη σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

No Comments Yet

Comments are closed