Κύπρος: Ακυρώνεται η προγραμματισμένη συνάντηση με Λαβρόφ

από Team MyPortal.gr
sms

Τη συμπόρευση της Κύπρου με τους ευρωπαίους εταίρους, με αποφασιστικότητα και σύνεση, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, μετά και το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Πελεκάνος δήλωσε σε ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη πως υπό της φως της νέας διακήρυξης από πλευράς Ρωσίας και τις νέες διαστάσεις που αυτή φέρνει όσον αφορά την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συγκλήθηκε χθες βράδυ, στη Νέα Υόρκη, έκτακτη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ώστε να εξεταστεί η αντίδραση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το πέρας της Συνόδου εκδόθηκε Κοινή Διακήρυξη των 27.

Δεδομένων αυτών των εξελίξεων και εν αναμονή της πραγματοποίησης της Συνόδου των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, ενεργοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για αποφυγή διμερών συναντήσεων με τη Ρωσία, όπως είπε ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο.

«Εκ των πραγμάτων διάγουμε μια νέα κρίσιμη περίοδο. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πορευτούμε συλλογικά και ως Κύπρος συμπορευόμαστε, όπως πράτταμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποφασιστικότητα και σύνεση μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.