Κρουτόν από μπαγιάτικο ψωμί του τοστ

από Team MyPortal.gr
sms

Κρουτόν από ψωμί του τοστ! Μήπως σου περίσσεψε ψωμί του τοστ ή ακόμα και ψωμί από τον φούρνο αλλά λόγω των ημερών δεν μπορείς να το καταναλώσεις; Μην στεναχωριέσαι σου έχω την τοπ συνταγή για σπιτικά κρουτόν σε χρόνο dt και χωρίς πολύ κόπο γιατί πρέπει να θυμάσαι ότι στην κουζίνα τίποτα δεν πετιέται!

Υλικά:

  • 6 φέτες ψωμί
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • θυμάρι
  • 2 κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή

 Η συνταγή:

  1. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού στην κατάψυξη για να μπορέσουμε να κόψουμε ομοιόμορφα τετράγωνα τα κρουτόν.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ηλιέλαιο, το θυμάρι και το σκόρδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  3. Αφαιρούμε και προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε και περνάμε το υγρό από μια σίτα. κρουτον απο ψωμι του τοστ
  4. Βγάζουμε το ψωμί απ’ την κατάψυξη και κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια, τα βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με το υγρό.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Πόσο διατηρούνται τα κρουτόν και ποια είναι η ιδανική αποθήκευση;

Τα σπιτικά κρουτόν που τα φτιάχνεις με μεράκι στο σπίτι, πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχουν την ίδια διάρκεια ζωής όπως τα κρουτόν που θα βρεις στο εμπόριο.Τα σπιτικά και τραγανά κρουτόν στο φούρνο διαρκούν για λίγες μέρες (αν καταφέρεις και δεν τα φας με το που τα βγάλεις από τον φούρνο) και πρέπει να τα αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Προσοχή! Τα σπιτικά κρουτόν τα αποθηκεύεις μόνο όταν κρυώσουν.

ΠΗΓΗ: petros-syrigos.com