Κρίσιμος θα είναι ο Νοέμβριος για τους δήμους και τις περιφέρειες, καθώς αναμένονται οι τελικές αποφάσεις πριν ο πολυαναμενόμενος νέος αυτοδιοικητικός κώδικας, που θα φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, πάρει τον δρόμο για την ψήφισή του από τη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να αποτελέσει νόμο του κράτους.
Το πρώτο κρίσιμο τριήμερο είναι αυτό μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου, οπότε πραγματοποιείται το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Αλεξανδρούπολη.
Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 13 και στις 14 του ίδιου μήνα οι περιφερειάρχες, καθώς θα διοργανωθεί η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.) στην Αθήνα.
Δήμαρχοι και περιφερειάρχες προσδοκούν ότι προς τα τέλη του τρέχοντος μήνα το υπουργείο Εσωτερικών θα τους έχει παραδώσει το κείμενο του νέου κώδικα, ώστε να διαμορφώσουν τις τελικές τους παρατηρήσεις στο πλαίσιο των συνεδριακών διαδικασιών τους.
