Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο για το μέλλον του Ποταμιού

από Team MyPortal.gr
sms

Το μέλλον του Ποταμιού, στον απόηχο του αρνητικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών, θα τεθεί επί τάπητος στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση του εκτελεστικού οργάνου θα είναι διευρυμένη, καθώς θα δώσουν το «παρών» όλοι οι βουλευτές της παράταξης, καθώς και οι δύο ευρωβουλευτές του, Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος.

Η αίσθηση που εκπέμπεται αυτή τη στιγμή από τη Σεβαστουπόλεως είναι πως όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του κόμματος είναι ανοικτά.

Ο κ. Θεοδωράκης, στη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής, όταν η εικόνα για τα χαμηλά ποσοστά ήταν ξεκάθαρη, είχε αναλάβει την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Παράλληλα, όμως, είχε τονίσει πως «το Ποτάμι και οι Βουλευτές του θα συνεχίσουν να παλεύουν για τις ευρωπαϊκές, προοδευτικές και φιλελεύθερες λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα», δίνοντας την εικόνα ότι η πορεία προς τις εθνικές κάλπες θα συνεχιστεί κανονικά.

Ωστόσο, κατά την προεκλογική περίοδο, είχε αφήσει ανοικτό και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει αν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. «Δεν είμαστε αιώνιοι στην πολιτική, αν ο κόσμος μάς αφήσει μόνους μας, πρέπει να τα σκεφτούμε όλα από την αρχή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στις αρχές Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαρρέεται από τη Σεβαστουπόλεως, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά.