Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στους δύο αιώνες έντεχνης ελληνικής μουσικής

από Team MyPortal.gr
sms

Ιστορική αναδρομή στους δύο τελευταίους αιώνες έντεχνης ελληνικής μουσικής κάνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με διευθυντή ορχήστρας τον Βύρωνα Φιδετζή και «όχημα» τις δημιουργίες πρωτοπόρων Ελλήνων συνθετών, όπως των Αξιώτη, Μάντζαρου, Βάρβογλη, Καλομοίρη, Ροδοθεάτου, αλλά και τους στίχους των εθνικών μας ποιητών, Διονύσιου Σολωμού και Κωστή Παλαμά, η Κ.Ο.Θ. πραγματοποιεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, μέσα από σημαντικούς σταθμούς που καθόρισαν την μετέπειτα εξέλιξή της.

Με την ευκαιρία αυτής της σύμπραξης τιμάται και η συμπλήρωση μισού αιώνα από την πρώτη συνεργασία του νεαρού τότε Βύρωνα Φιδετζή με την Κ.Ο.Θ., ως σολίστ τσέλου, όταν ερμήνευσε (Οκτώβριος 1971) το Κοντσέρτο για τσέλο αρ.1 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 107 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Για τη συναυλία είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου (www.tsso.gr). Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.