Κοτοσουβλάκια με κρούστα μπαχαρικών και ξηρών καρπών

από Team MyPortal.gr
sms

Υλικά

  • 650 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (από μπούτι), σε κύβους μεγέθους μικρής μπουκιάς
  • 16 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 120 γρ. μικρά λευκομανίταρα, κομμένα στα δύο

Για τη μαρινάδα

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

Για την κρούστα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια+3/4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα στους 150° C για 15 λεπτά
  • 1½ κουτ. σούπας κάρι, ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή και 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη

Διαδικασία

Μαρινάδα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Περνάμε σε κάθε ξυλάκι 2 – 3 κομμάτια κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Μπορούμε να τα αφήσουμε στη μαρινάδα μέχρι 12 ώρες, οπότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και από το προηγούμενο βράδυ.

Όταν πρόκειται να τα ψήσουμε, χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν χοντροτριμμένη σκόνη και τους ανακατεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί που χωράει τα σουβλάκια σε μονή στρώση, τα στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τους και περνάμε στο καθένα στην άκρη από ένα μανιτάρι. Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο, τα πανάρουμε στο μείγμα ξηρών καρπών – μπαχαρικών, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

 

gastronomos.gr