Κώστας Καραμανλής: Δρομολογήσαμε μεγάλα και μικρότερα έργα που ο αγροτικός μας κόσμος περίμενε χρόνια

από Team MyPortal.gr
sms

Όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την στήριξη των αγροτών και παραγωγών του νομού Σερρών συνοψίζει γράφημα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υποψηφίου Βουλευτή Σερρών και πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Το γράφημα αναφέρεται ειδικότερα: Στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου. Στον σχεδιασμό και κατασκευή του 2ου αρδευτικού δικτύου Προβατά Σερρών. Στο σχεδιασμό και κατασκευή του 5ου αρδευτικού δικτύου Φυλλίδας, Δήμου Νέας Ζίχνης. Στη συντήρηση και επισκευή αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σερρών. Στην αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Νέας Ηράκλειας. Στην αναβάθμιση αγροτικών οδών Δήμου Βισαλτίας. Στη συντήρηση και επισκευή αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Στη συντήρηση και επισκευή αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Νέας Ζίχνης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδύσεων σε υποδομές υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα, που έχουν δρομολογηθεί την περασμένη τετραετία, ανέρχεται στα 192.582.467 ευρώ.

“Η αγροτική παραγωγή των Σερρών μπαίνει στην πρώτη γραμμή.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, εξασφαλίσαμε τους πόρους και δρομολογήσαμε μεγάλα και μικρότερα έργα που ο αγροτικός μας κόσμος περίμενε χρόνια.

Βελτιώσαμε την αγροτική οδοποιία, σταθήκαμε δίπλα στους παραγωγούς μας σε όλες τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και βέβαια ασχοληθήκαμε σοβαρά και συντεταγμένα με το πιο φλέγων ζήτημα, αυτό του αρδευτικού νερού.

Το ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου ήδη βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης, τα ΤΟΕΒ Προβατά και Φυλλίδας έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και έχουμε θέσει τις βάσεις με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για έξι ακόμα αρδευτικά, ώστε σταδιακά ο εκσυγχρονισμός των δικτύων να επεκταθεί σε ολόκληρο τον Νομό”, αναφέρει σε δήλωση του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με το επεξηγηματικό γράφημα, ο κ. Καραμανλής και προσθέτει:

“Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος μας για την επόμενη τετραετία, που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουμε σχεδιάσει, θα φέρει νέα πνοή στην παραγωγική δυναμική του τόπου μας.

Μαζί συνεχίζουμε γιατί οι Σέρρες αξίζουν το καλύτερο και μπορούμε να το πετύχουμε”.