Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Καρδίτσα – 4 κρούσματα σε γηροκομείο

από Team MyPortal.gr
sms

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα είναι εργαζόμενοι του γηροκομείου.

Ειδικότερα τα τέσσερα κρούσματα στο γηροκομείο προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες ενώ τρία ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Αναμένεται να ξεκινήσουν μαζικά τεστ στους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του Συντονιστικού Κέντρου Περιφέρειας Θεσσαλίας covid-19, συνολικά στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού. Τα τέσσερα εξ αυτών προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας.

Είκοσι κρούσματα το τελευταίο 24 ωρο σε όλη τη Θεσσαλία

Συνολικά στην Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 20 νέα κρούσματα κορονοϊού. Τα 9 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Π.Ε. Καρδίτσας και τα άλλα 11 στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

-Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.
3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (26/09/2020) – (29/09/2020)-(30.09.2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων. 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.
1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από δειγματοληψία των Κ.ΟΜ.Υ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

-Στην περιοχή της Σκιάθου
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.
Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
4 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (30/09/2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι και συγκεντρώνονται από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr