Κοπή πίτας Δ.Βαρτζόπουλου για τους Δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου

από Team MyPortal.gr
sms

Με την παρουσία πλήθους φίλων του έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για τους δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου ο βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε τους βασικούς άξονες της νέας πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών αναφέροντας, ότι το νομικό πλαίσιο, που θεσπίσθηκε πρόσφατα, έχει ήδη απτά αποτελέσματα. Μπαίνει τάξη στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των καταυλισμών στο εσωτερικό της χώρας, η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου επιταχύνεται ριζικά, ο νέος Υπουργός Ν. Μηταράκης επιβλέπει ήδη τις πρώτες επιστροφές παρανόμων μεταναστών στην Τουρκία.

Στην παρέμβασή του ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε, ότι η αποσυμφόρηση των νησιών είναι εθνική υποχρέωση και απαιτεί θυσίες. Όπως ζήτησε πρόσφατα στην Βουλή από τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μ. Σχοινά η ενίσχυση της Frontex και η ενεργός εμπλοκή της θα συμβάλλει καθοριστικά στην μείωση των παράνομων εισόδων. Μια κεντρική συμφωνία με τις χώρες προέλευσης για την αποδοχή επαναπατρισμών είναι υποχρέωση της Ευρώπης. Στο εσωτερικό η παροχή στους μετανάστες υπηρεσιών παιδείας και υγείας εντός των καταυλισμών, θα βοηθήσει ουσιαστικά. Θα πρέπει, να συλληφθούν και παραπεμφθούν σε χώρους ελεγχόμενης διακίνησης, όσοι δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και είναι αγνώστου διαμονής. Έχουμε, κατέληξε, μπροστά μας ένα σύνθετο και δύσκολο πρόβλημα, που όμως θα αντιμετωπίσουμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.