Κωνσταντίνος Ζέρβας: Είναι η ώρα να συμμαχήσουμε για τη Θεσσαλονίκη

Παραφράζοντας την γνωστή αναφορά του Τζον Κένεντι “μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου” ο Κωνσταντίνος Ζέρβας απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους θεσσαλονικείς μετά την ορκωμοσία του ως ο 61ος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου κι όχι τι μπορεί να κάνει η πόλη σου για σένα», τόνισε στο χαιρετισμό του λίγο μετά την τελετή ορκωμοσίας σημειώνοντας πως “μόνο με τη συνεργασία και τη συνευθύνη όλων μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα”.

Ο κ. Ζέρβας, λίγο πριν την ανακοίνωση του πολυσυλλεκτικού σχήματος της διοίκησής του, απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και ενότητας. “Ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε.

Ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη και όχι να τη χωρίσουμε.

Αρκετά με τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις, με τους διαγκωνισμούς που έχουν επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχή της πόλης”, υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος και πρόσθεσε πως το διοικητικό σχήμα που θα επέλεξε και θα παρουσιάσει επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να πορευτούμε όλοι μαζί.

Είναι η ώρα να συμμαχήσουμε για τη Θεσσαλονίκη μας. Όχι μόνο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και το πολιτικό προσωπικό της πόλης, ο διοικητικός μηχανισμός του Δήμου οι ίδιοι οι πολίτες! Γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να τελειώσουμε με τα αυτονόητα! Ήρθε η ώρα ενωμένη αυτή η πόλη να κάνει ξανά μεγάλα βήματα μπροστά!”

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως το όραμά του είναι μία πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μία πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, στον υψηλού επιπέδου τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες –χερσαίες και θαλάσσιες, μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατόδρομους.

Έθεσε επίσης το στόχο του για το ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή επισημαίνοντας πως μόνο η Θεσσαλονίκη μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο ενός κέντρου πολιτισμού, οικονομίας, εμπορίου, εκπαίδευσης, έρευνας, και καινοτομίας στην ΝΑ Ευρώπη.

No Comments Yet

Comments are closed