Κοινή επιστολή ανεξαρτητοποίησης 5 δημοτικών συμβούλων – Τι γίνεται στην παράταξη Ταχιάου

Με κοινή επιστολή τους 5 δημοτικοί σύμβουλοι  Θεσσαλονίκης που εκλέχθηκαν με την παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” του Νίκου Ταχιάου και θα συμμετάσχουν, μετά απο πρόταση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, στην διοίκηση του Δήμου, γνωστοποίησαν την ανεξαρτητοποίησή τους.

Η επιστολή των Ιωάννας Κοσμοπούλου, Σωκράτη Δημητριάδη, Δημήτρας Ακριτίδου, Νίκου Ζεϊμπέκη και Μιχάλη Κούπκα γνωστοποιεί την απόφασή του να συμμετάσχουν στη Διοίκηση, εξηγεί το σκεπτικό που εστιάζει στην αυτοδιοίκηση και την ανάγκη με ενότητα η πόλη να διοικηθεί και ως εκ τούτου, βάσει και του νόμου, θα ενημερώνουν και για την ανεξαρτητοποίησή τους.

Η άμεση ανάγκη διοίκησης του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας με τα θέματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, απαιτεί σοβαρότητα και ουσιώδεις συνεργασίες προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του δήμου σε όλα τα επίπεδα. Βούληση μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση των ανωτέρω δίχως ταλαντεύσεις. Δέσμευση όλων μας απέναντι στους Θεσσαλονικείς είναι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η πόλη μας να γίνεται συνεχώς καλύτερη αναφέρει μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ταχιάος εμφανίζεται ενοχλημένος από τις εξελίξεις ωστόσο δηλώνει πως σε κάθε περίπτωση η παράταξη του, που εξέλεξε στις εκλογές 11 συμβούλους, θα παραμείνει ζωντανή. Άλλωστε έχει την προεδρία στις 5 από τις 6 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαονίκης.

Η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε και αναβλήθηκε για άλλη ημέρα.

Παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ζητηθεί αν και απο τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. “Δεν είναι θέμα ΝΔ, αλλά συνείδησης”, λένε απο το περιβάλλον Ταχιάου. “Η ΝΔ ενθαρρύνει τις επιλογές”, απαντούν από την άλλη πλευρά.

 

No Comments Yet

Comments are closed