Κοινή δήλωση 5 πρώην βουλευτών της ΝΔ, πρόβα νέου κόμματος;

Πέντε πρώην βουλευτές της περιόδου του Κώστα Καραμανλή, ορισμένοι εξ αυτών και στενοί του συνεργάτες, προχώρησαν σε κοινή δήλωση για τα ελληνοτουρκικά και τη στάση που πρέπει να έχει η κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Τη δήλωση υπογράφουν οι Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ζώης, πρώην υπουργός Κρινιώ Κανελλοπούλου, πρώην πρόεδρος της Κοινοβ. Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός και Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην υπουργός.

Η κοινή πολιτική παρέμβαση ήρθε την ώρα που υπάρχει κινητικότητα στο χώρο της κεντροδεξιάς και κινήσεις για δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, με αφορμή τη δράση του Τσεσμέ πως: «Ενώ η χώρα γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία καμία κυβέρνηση, φυσικά ούτε και η σημερινή, έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή από τα εδάφη και τις θάλασσες που πρόσθεσαν με θυσίες και αίμα οι πρόγονοι μας στον εθνικό κορμό. Τα περιθώρια για παθητικότητα, σιωπή και δήθεν κατευνασμό της Τουρκίας έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Τώρα είναι πια η στιγμή της δράσης και των αποφασιστικών πρωτοβουλιών. Χωρίς περιστροφές πρέπει να πει η κυβέρνηση στην Τουρκία ότι η παρουσία του στολίσκου της σε ελληνικές περιοχές δεν είναι αποδεκτή. Πρέπει να τον αποσύρει αμέσως. Εάν η Τουρκία αρνηθεί τη συμμόρφωση, πρέπει να ανακοπεί ο πλους του Τσεσμέ με όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα που επιβάλλει η εθνική περηφάνεια κι αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα. Ταυτόχρονα πρέπει να ματαιωθεί η συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιασδήποτε μορφής διαβουλεύσεις».

No Comments Yet

Comments are closed