Κλαούντια Έγγερς: « Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, η χώρα παραμένει καθηλωμένη στην ίδια ατζέντα»

από Team MyPortal.gr
sms

Σε ακούμε/βλέπουμε/διαβάζουμε:
Με ακούτε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 9,45fm εδώ και 26 χρόνια αδιάλειπτα κάθε μεσημέρι να συζητάμε με τους ακροατές και να αναλύουμε όσα μας προβληματίζουν , μας εξοργίζουν , μας θυμώνουν ή ακόμη και ότι μας κάνει να γελάμε.  Γινόμαστε ένα με τους ακροατές, συμφωνούμε, διαφωνούμε, μαλώνουμε, γελάμε και ενίοτε κλαίμε.
Γι αυτό και το ραδιόφωνο είναι τα πάντα για μένα, δίνω ψυχή .
Με βλέπετε στην γειτονιά , στο φούρνο, το μανάβη,  στο σούπερ μάρκετ, στο τρέξιμο όπως όλοι για να τα προλάβουμε όλα.
Και στα social media μιας και το Internet έχει μια σημαντική θέση στη καθημερινότητα μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου κόσμου και αναγκαίο για την δουλειά μας.

Ποιο είναι το πρώτο θέμα που θέτουν οι ακροατές ως πρόβλημα/ανάγκη;
Το κυκλοφοριακό, η έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, το χύμα, το σκουπιδαριό, ο ωχαδερφισμός, η απείθαρχη καθημερινότητα, το μπάχαλο παντού, η παρατημένη στην τύχη της πόλη, το “μπάτε σκύλοι αλέστε” στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια και η ακρίβεια… η λίστα ατελείωτη δεν μπορώ να διαλέξω μόνο ένα γιατί όλα είναι σημαντικά .

Ακούτε τα ίδια παράπονα πολλά χρόνια; Το ρωτάω αυτό διότι η Θεσσαλονίκη είναι κατά πολλούς καθηλωμένη επί δεκαετίες στην ίδια ατζέντα.
Καθηλωμένη επί δεκαετίες στην ίδια ατζέντα είναι όλη η χώρα όχι μόνο η Θεσσαλονίκη… σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά, με γενιές ανθρώπων να γονατίζουν από την εργασιακή και οικονομική αβεβαιότητα.
Κυριαρχεί η πόλωση και ο διχασμός και πολύ φοβάμαι θα παραμείνουμε καθηλωμένοι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες κατηγορώντας όπως πάντα οι μεν τους δε και πάει λέγοντας. Όλα στο χρόνο αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν .

Βρίσκετε στις ερωτήσεις σας στους πολιτικούς και τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης τις απαντήσεις που περιμένετε;
Σχεδόν ποτέ… έχουν master στο να αποφεύγουν με δεξιότητα μια δύσκολη ή δυσάρεστη κατάσταση… χρειάζεται αρκετή πίεση με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταλήγουμε δυσάρεστοι γι’ αυτούς αλλά όχι για τους ακροατές που αναζητούν απαντήσεις.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 5-11-2022)