Κινητοποίηση εργαζομένων στο Ιπποκράτειο για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις νέου προσωπικού

Την επαναφορά της κανονικότητας στο Ιπποκράτειο και την κανονική λειτουργία των κλινικών και των χειρουργείων καθώς και το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό έθεσαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Οι εργαζόμενοι του Ιπποκρατείου ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις προσωπικού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου,Χρήστος Τζελέπης,το επικουρικό προσωπικό που ήρθε στο Νοσοκομείο δεν αρκεί για την κάλυψη των αναγκών και αν λειτουργήσουν τα χειρουργεία, που λόγω Covid κάλυπταν μόνο έκτακτα περιστατικά, θα γεμίσουν οι κλινικές και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα γίνει εντονότερο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ , Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι πέρσι στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού έγιναν 30.000 λιγότερα χειρουργεία και αναβλήθηκαν ισάριθμες διαγνωστικές εξετάσεις. Σημείωσε ότι θα πρέπει να σταματήσουν να γίνονται εμβολιασμοί στα νοσοκομεία και να μεταφερθούν στις δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Επισήμανε ότι θα πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και όχι κάποιοι από αυτούς, ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να λάβουν όλοι το ίδιο επίδομα και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

No Comments Yet

Comments are closed