Κινέζος επιστήμονας για κίνδυνο νέων παραλλαγών Covid: Ο κόσμος πρέπει να ηρεμήσει

από Team MyPortal.gr
sms

Οκόσμος θα πρέπει να «ηρεμήσει» σχετικά με την πιθανότητα κυκλοφορίας νέων παραλλαγών της COVID-19 στην Κίνα, δήλωσε κορυφαίος Κινέζος επιστήμονας

Σε εργασία που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet σήμερα ο Τζορτζ Γκάο και οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν έχουν εμφανιστεί νέες παραλλαγές κατά τις πρώτες εβδομάδες της πρόσφατης έκρηξης κρουσμάτων στην Κίνα.

“Ο κόσμος θα πρέπει να ηρεμήσει εντελώς από τον φόβο ότι κυκλοφορούν νέες παραλλαγές ή ειδικές παραλλαγές [στην Κίνα]”, δήλωσε στο Reuters ο Γκάο, καθηγητής στο Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και πρώην επικεφαλής του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι παραλλαγές που προκάλεσαν λοιμώξεις στην Κίνα ήταν οι ίδιες υποπαραλλαγές του Omicron – BA.5.2 και BF.7 – που έχουν παρατηρηθεί αλλού στον κόσμο, ανέφερε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η μελέτη ανέλυσε 413 νέα κρούσματα COVID στο Πεκίνο από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022 και διαπίστωσε ότι όλα πιθανώς προκλήθηκαν από υπάρχοντα στελέχη. Διαπίστωσε ότι το 90% των λοιμώξεων που καταγράφηκαν οφείλονταν στις δύο παραπάνω υποπαραλλαγές.

Τα ευρήματα είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρη τη χώρα, ανέφεραν οι συγγραφείς, επικαλούμενοι τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού του Πεκίνου και την κυκλοφορία στελεχών COVID υψηλής μεταδοτικότητας.