ΚΙΝΑΛ: Ποιος ήταν ο νικητής του debate

από Πλάκας Βαγγέλης
sms

Δεν ξέρω πόσοι αντέξατε να παρακολουθήσετε χθες το βράδυ επί δύο ώρες το debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ. Με τον τρόπο που γίνονται στη χώρα μας αυτές οι συζητήσεις, “αποστειρωμένο”εν πολλοίς δεν υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον στο ευρύτερο κοινό και οι

υποψήφιοι εμφανίζονται με στόχο, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, όχι να βάλουν γκολ αλλά να μην δεχτούν. Να αποφύγουν το λάθος και νομίζω πως και οι πέντε που συμμετείχαν το πέτυχαν.

Το βασικό συμπέρασμα απο το χθεσινό debate ήταν πως δεν υπάρχει κάποιος νικητής ή ηττημένος. Εκτιμώ ότι ενισχύθηκαν οι ήδη διαμορφωμένες τάσεις στους ψηφοφόρους, ο καθένας δηλαδή είδε νικητή τον υποψήφιο που υποστηρίζει ή συμπαθεί.

Κερδισμένοι μπορούν να θεωρηθούν οι τρεις “μικρότεροι” υποψήφιοι βάσει των δημοσκοπήσεων, οι Γερουλάνος, Χρηστίδης και Καστανίδης ενώ η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμώ ότι θα του στοιχίσει. Σε επικοινωνιακό επίπεδο ο Λοβέρδος έχτισε πιο έντονα το αρχηγικό προφίλ, ο Ανδρουλάκης όμως το έκανε παρουσιάζοντας πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις, ο μεν λειτούργησε πιο πολιτικά, ο δε πιο τεχνοκρατικά.

Οι υποψήφιοι επιχείρησαν να αναπτύξουν την ταυτότητα και το στρατηγικό τους αφήγημα και παρά το ότι έχουν στρατηγικές διαφωνίες για την επόμενη ημέρα του κόμματος, διατήρησαν ένα υψηλό επίπεδο και ένα ήπιο κλίμα δίνοντας ένα μάλλον ενωτικό κλίμα. Αυτό έρχεται να βοηθήσει στην πορεία του κόμματος που δημοσκοπικά – θα φανεί πόσο μόνιμο ή πρόσκαιρο ειναι αυτό μετά τις εκλογές- βρίσκεται σε ανοδική τάση.