Κεραμέως: Έρχονται και άλλες καινοτομίες στην εκπαίδευση

από Team MyPortal.gr
sms

Στην αποκάλυψη ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς έρχονται και άλλες καινοτομίες στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως διαδραστικοί πίνακες, προέβη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Μιλώντας στο Mega h υπουργός Παιδείας σχολίασε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα οφέλη από το ολοήμερο σχολείο και την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στην Νέα Υόρκη για το μετασχηματισμό της Παιδείας.

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανέφερε: «Σε μία διετία έχουν πραγματοποιηθεί 25.000 διορισμοί σε μόνιμο προσωπικό, όταν για περισσότερα από 12 χρόνια δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη. Τα ολοήμερα σχολεία, στο 50%, από φέτος τελειώνουν στις 17:30, αντί για τις 16:00».

Το μέτρο αυτό έχει διπλό σκοπό, εξήγησε η κα. Κεραμέως: «Ο πρώτος στόχος είναι να κάνει το σχολείο πιο ενδιαφέρον, και ο δεύτερος στόχος είναι να υποστηρίζει τον εργαζόμενο γονέα».

Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς έρχονται και άλλες καινοτομίες στο χώρο της εκπαίδευσης αναφέροντας: «Περισσότεροι διαδραστικοί πίνακες που θα εγκατασταθούν στις τάξεις κατά την διάρκεια αυτή της χρονιάς, σε όλα τα τμήματα των δημοσιών σχολείων για την πέμπτη και έκτη δημοτικού, αλλά και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο».

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι με το ολοήμερο σχολείο επιτυγχάνεται και ο ποιοτικός χρόνος του παιδιού στο σπίτι, κι αυτό γιατί στο ολοήμερο ο μαθητής θα έχει ως στόχο την περάτωση των μαθημάτων του στο χώρο του σχολείου.

Για την επάρκεια θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες η υπουργός ανέφερε: «Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την επάρκεια θέρμανσης στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και σε προσωπικό καθαριότητας».

Στην Σύνοδο Κορυφής στη Νέα Υόρκη για το μετασχηματισμό της Παιδείας δήλωσε η κα Κεραμέως: «Η χώρα μας καλείται στην Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και μαζί με την Σιγκαπούρη θα είμαστε επικεφαλής της θεματικής του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Παιδεία, ειδικά μετά των όσων έπραξε η χώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας».