Κεντρικός ομιλητής στη Γενική Συνέλευση του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Μήτρου

από Team MyPortal.gr
sms

Στη Γενική Συνέλευση του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης μίλησε ο μέχρι πρότινος Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μήτρου καθώς ήταν κεντρικός ομιλητής με θέμα ”Η πρόκληση της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στον 21ο αιώνα”.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφερόμενος τόσο στον ρόλο του Προξενικού Σώματος και στη σημασία του για την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και στις βασικές αρχές του σχεδίου του.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Μήτρου παρουσίασε συνοπτικά το έργο που έχει γίνει δίνοντας έμφαση στις υποδομές. “Η επιτυχία της Θεσσαλονίκης δεν θα είναι επιτυχία μόνο της ίδιας της πόλης αλλά θα αποδειχθεί επιτυχία εθνικής κλίμακας καθώς η δημιουργία ενός δεύτερου αστικού πόλου ανάπτυξης θα εμβαθύνει το ελληνικό ΑΕΠ και πιθανά θα προσδώσει μεγαλύτερους βαθμούς εξωστρέφειας” τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στα τεχνικά έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης ” για το 2023 υλοποιούμε το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών στον Δήμο Θεσσαλονίκης ύψους 50 εκ. ευρώ” ενώ παρουσίασε μια λίστα έργων και αναπλάσεων του δημοσίου χώρου  που υλοποιούνται ήδη και άλλα που έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον. Συμπλήρωσε πως τα 3,5 χρόνια της παρούσας διοίκησης δόθηκε έμφαση και στην υλοποίηση αλλά και στον σχεδιασμό ενώ αναφέρθηκε στο ύψος των εξασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων ύψους 160 εκ. ευρώ για έργα στην πόλη από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας της πόλης, στις ξένες επενδύσεις,στην άνοδο του τουρισμό και κλείνοντας απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους ζητώντας να γίνουν συμμέτοχοι της προσπάθειας. ”Το  μήνυμα προς τα έξω που μπορείτε και εσείς με ασφάλεια να μεταφέρετε είναι ένα – επενδύστε στη Θεσσαλονίκη, εγκατασταθείτε στη Θεσσαλονίκη, αγοράστε στη Θεσσαλονίκη …. σήμερα … που είμαστε στα πρώτα στάδια της ανόδου.Μπορείτε να γίνετε πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης”.