Καταγγελία Συνοδών ΑμεΑ στην κατασκήνωση ΝΗΡΙΗΔΕΣ: Παπάς αρνήθηκε να δώσει τη Θεία κοινωνία στα παιδιά μας!

από Team MyPortal.gr
sms

Μία περίεργη υπόθεση φέρνει στο φως αναδημοσίευση του γνωστού ακτιβιστή και Ατόμου με Κινητικά Προβλήματα Δημήτρη Αντωνίου από δημοσίευση Συνοδού ΑμεΑ στην κατασκληνωση ΝΗΡΙΗΔΕΣ της Λεπτοκαρυάς Πιερίας.
Σύμφωνα με την καταγγελία -Ανάρτηση της Κλεοπάτρα Ελεσκέη- ο παπάς της εκκλησίας που ελιτουργεί στ Κ.Α.Α.Υ της Λεπτοκαρυάς αρνήθηκε να δώσει τη Θεία κοινωνία στην ομάδα των ΑμεΑ με το αιτιολογικό, σύμφωνα με τα όσα αναφε΄ρονται στην ανάρτηση, ότι τα άτομα δεν αντιλαμβάνονται. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία το περιστατικό ανάγκασε τον ταξίαρχο να επικσυτεί την κατασκήνωση και να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του ιερά.

Η καταγγελία έχει ως εξής και υπογράφεται:

“Θα θέλαμε να αναφερθεί το εξής γεγονος
Είμαστε σύνοδοι ατόμων με αναπηρίες στην κατασκήνωση ΝΗΡΙΗΔΕΣ στη Λεπτοκαρυα Πιερίας. Αποφασίσαμε σαν φορέας την Κυριακή 28 Ιουλίου στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της υπαιθριας εκκλησίας που βρισκεται μέσα στα Κ. Α. Α. Υ. Λεπτοκαρυας. Την ώρα της θείας κοινωνίας παραχώρησαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζομενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνησουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνησει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβανονται.
Φτανοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση παραθεσαμε στην πρόεδρο του κέντρου κοινωνικής Προνοιας κεντρικής Μακεδονίας τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο διοικητή της μονάδας των Κ. Α. Α. Υ. για να διευθετήσει το θέμα.
Το ζητημα πήρε μεγάλη έκταση φτάνοντας μέχρι και τον Ταξιαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωση μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνωμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά.

Το κείμενο αυτό είναι μια προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης και ενσυναισθησης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της!

Μετά λύπης η υπεύθυνη κα Κασσιανή και οι σύνοδοι των παιδιων
Χρυσα Γκουμοτσιου
Γιάννης Δημητριαδης
Αυγουστινα Ρεσιτη
Έλενα Αθανασερη
Κλεοπάτρα Λασκαριδου
Σταυρούλα Παλαζη
Γεωργία Κουβρακη
Ζωή Κουριανιδου