Καλαφάτης για νομιμοποίηση κατοικιών στα Μετέωρα: «Αποδείχτηκε, έτσι, ότι μιλάμε με έργα»

Για μια τροπολογία που δίνει λύση σε εκατοντάδες οικογένειες της συνοικίας των Μετεώρων, αλλά και στον δήμο Παύλου Μελά κάνει λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης αναφορικά με την ψήφιση της νομιμοποίησης των πρώτων κατοικιών της περιοχής.

«Μία εβδομάδα μετά την σύσκεψη που είχαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το θέμα των Μετεώρων η αναγκαία ρύθμιση βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή. Κατατέθηκε, χθες, η τροπολογία, η οποία δίνει λύση και σε εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής, αλλά και στο Δήμο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τη θητεία μου στο τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος και κορυφώθηκε με την κοινή μας επίσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο δήμο Παύλου Μελά, ολοκληρώνεται, χάρη και στην ουσιαστική βοήθεια του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη. Αποδείχτηκε, έτσι, ότι μιλάμε με έργα», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, μετά την κατάθεση της τροπολογίας με θέμα «Παραχώρηση έκτασης Δήμου Παύλου Μελά» στη Βουλή.

Όπως έγινε ήδη γνωστό, η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα να παραχωρηθεί σε κατοίκους της περιοχής Μετεώρων του Δήμου Παύλου Μελά, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έκταση ενός αρτίου οικοπέδου για τις εκτάσεις που τώρα κατέχουν, με μια σειρά από προϋποθέσεις και σκοπό την πολεοδομική τακτοποίηση του οικείου δήμου και τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής προς εξασφάλιση της λειτουργικότητας των οικισμών, μετά από αιτιολογημένη απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

 

No Comments Yet

Comments are closed