Καϊτεζίδης: Είχαμε ζητήσει εγκαίρως μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Βεργίνα TV” o πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αποκάλυψε ότι στην κρίσιμη σύσκεψη της 22ας Οκτωβρίου ομόφωνα οι αυτοδιοικητικοί πρώτου και δεύτερου βαθμού είχαν εισηγηθεί την υλοποίηση του lockdown, των περιοριστικών μέτρων που σήμερα ισχύουν, από τότε γιατί είχαν επισημάνει τους κινδύνους για την πόλη. Επίσης την απαγόρευση μετακίνησης πολιτών το τριήμερο αλλά ακόμη, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που υιοθετήθηκε, και την ακύρωση των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, ακόμη και την μη έλευση στην πόλη της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Λυπάμαι να το πω δεν εισακουστήκαμε», τόνισε.

Να σημειωθεί πάντως πως πριν λίγα 24ωρα από τη Θεσσαλονίκη σε συνέντευξή του στον Status Fm ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως  “δεν ήταν πολλές οι φωνές και στην πόλη που ζητούσαν ένα lockdown νωρίτερα”.

Aνάλογες δηλώσεις με τον κ. Καϊτεζίδη για τη στάση της αυτοδιοίκησης υπέρ της λήψης μέτρων νωρίτερα είχε κάνει και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου: «Επισημαίνω ότι την Πέμπτη 22.10.2020 και ώρα 19.00’ πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, στην οποία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να μη πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του τριημέρου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και να μην πραγματοποιηθεί εφέτος η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την αυστηροποίηση των μέτρων. Ο γράφων και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης πέραν των ανωτέρω ζήτησαν την ενημέρωση των δήμων για τα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής τους. Επίσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (στη σύσκεψη συμμετείχε ο Πρύτανής του Ν. Παπαϊωάννου), με την επιδημιολογική του έρευνα επισήμανε τη μεγάλη αύξηση (500%) του ιικού φορτίου στα λύματα. Έπρεπε λοιπόν τα μέτρα να ληφθούν από την κυβέρνηση 7-10 ημέρες νωρίτερα», είχε αναφέρει σε επιστολή του.

No Comments Yet

Comments are closed