Και πάλι σενάρια ανασχηματισμού – Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Οι αναφορές που με ενόχληση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο επανέφεραν σενάρια ανασχηματισμού.  Άλλωστε οι αλλαγές που έγιναν στις 4 Αυγούστου, πριν δύο μήνες δηλαδή, ήταν τόσο περιορισμένες που δεν μπορούν να νοηθούν ως ανασχηματισμός.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση συζητούνται έντονα στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και προσδιορίζονται στις αρχές του 2021.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να παρακολουθεί στενά τις αρρυθμίες στο σύνολο λειτουργίας κυβέρνησης, κοινοβουλευτικής ομάδας και κόμματος και για αυτό άλλωστε επέλεξε, αρχικά, να στείλει τα αυστηρά μηνύματα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο δεδομένο. Ο «χρόνος του μέλιτος» για την κυβέρνηση έχει παρέλθει και αυτό αποτυπώνεται και στα ποιοτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων που τα διαβάζουν και αναγνωρίζουν όσοι διαβάζουν πίσω από ποσοστά και διαφορές.

Στο πλαίσιο αυτό πολλοί εκτιμούν πως οι επόμενες αλλαγές που θα γίνουν στην κυβέρνηση θα αφορούν την αξιοποίηση περισσότερων βουλευτών και πολιτικών προσώπων και λιγότερων τεχνοκρατών.

No Comments Yet

Comments are closed