Και ο Φίστας για το δήμο Θεσσαλονίκης και η Νίκη Ανδρεάδου για το δήμο Λαγκαδά

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφουν οι “Απέναντι”

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Γιάννη Ταχματζίδη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Όλα δείχνουν πως ο γιατρός αλλάζει «πίστα» αφήνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση για χάρη της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Την ίδια ώρα, θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Νίκης Ανδρεάδου στο δήμο Λαγκαδά η οποία ανοίγει βηματισμό ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Μένει να δούμε τι θα κάνει και ο Φάνης Παπάς, ο οποίος ετοιμάζεται μεν για το κυνήγι του σταυρού στη Β’ Θεσσαλονίκης με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, αλλά η έδρα που δεν προστέθηκε τελικά στην εκλογική αυτή Περιφέρεια λόγω …aπογραφής, ενδεχομένως να τον οδηγήσει σε αυτοδιοικητικές σκέψεις. Πηγές προσκείμενες στον ίδιο επιμένουν πάντως πως απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η διεκδίκηση της εκλογής στη Βουλή.

Μαθαίνουμε πως υποψήφιος δήμαρχος στα δυτικά της Θεσσαλονίκης αφήνει να εννοηθεί πως διατηρεί συγγενικές σχέσεις με συνεπώνυμο πρώην δήμαρχο της περιοχής, προς άγραν ψήφων. Τα …μαντάτα έφτασαν στον δεύτερο και φρόντισε να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα στον επίδοξο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου.

Στο πλευρό του Σάκη Τζακόπουλου κατά της ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για το δήμο Θεσσαλονίκης είδαμε την Αναστασία Ασπρούτσου, πρώην αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Μένει να δούμε αν θα έχει επιτελικό ρόλο στο συνδυασμό του ή αν θα συμμετάσχει και στο ψηφοδέλτιο.

Εμείς σας το γράφουμε από σήμερα. Με τους υποψήφιους …υποψήφιους στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχουμε τελειώσει. Αντίθετα μάλιστα. Οι ενδιαφερόμενοι πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο. Προσθέστε στη λίστα και το όνομα του Δημήτρη Φίστα. Ο γνωστός επιχειρηματίας το σκέφτεται πολύ σοβαρά και έχει ήδη επικοινωνήσει τις προθέσεις του ώστε να τεθεί επικεφαλής μιας ομάδας ενεργών πολιτών.

Προχωρά δυναμικά στην κατάρτιση του συνδυασμού του για το δήμο Καλαμαριάς ο Ματθαίος Αμπατζίδης. Ο επικεφαλής της Παράταξης «Καλαμαριά Πρωταγωνίστρια» «καλωσόρισε» τρεις νέους υποψηφίους μέσα στο 2023 και ετοιμάζεται για την κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού του τις επόμενες ημέρες.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η κοπή της βασιλόπιτας του Θόδωρου Καράογλου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός πως η μεγαλύτερη αίθουσα δεξιώσεων που διαθέτει ξενοδοχειακό συγκρότημα της πόλης γέμισε ασφυκτικά σημαίνει πολλά και δείχνει ακόμη περισσότερα.