Και εγένετο Πρωθυπουργικό Γραφείο Μακεδονίας – Οι αρμοδιότητές του

από Team MyPortal.gr
sms

Στις 6 Αυγούστου ανακοινώθηκε ο διορισμός της πρώην βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρίας Αντωνίου ως επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, ενός θεσμού που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση Τσίπρα και είχε δεχθεί αρνητικά σχόλια από το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις 11 Ιουλίου 2019 είχε δημοσιευθεί ΦΕΚ με την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την «Αναδιάρθρωση και σύνθεση σε προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού» όπου και δεν προβλέπονταν το Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο προβλέφθηκε στο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» και μάλιστα αναβαθμισμένο ως «Πρωθυπουργικό Γραφείο Μακεδονίας».

Στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 7 Αυγούστου (113Α) στο άρθρο 23 προβλέπεται στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού στον τομέα Επιστημονικής Υποστήριξης η δημιουργία Γραφείου Μακεδονίας.

Αναφορικά με τις αρμοδιότητές του προβλέπει: «είναι αρμόδιο για τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων στον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές και την προώθηση της εικόνας της περιοχής διεθνώς (branding), καθώς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών».