Κ. Ζιούτα για εξαγγελίες Τσίπρα: “Από ποιον θα πάρει άδεια μητρότητας η ελεύθερη επαγγελματίας;”

από Team MyPortal.gr
sms

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύει η πολιτεύτρια της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης και προϊστάμενη του ΕΦΚΑ, Κατερίνα Ζιούτα, αναφορικά με τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ειδική άδεια μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και ελεύθερες επαγγελματίες.

Η κυρία Ζιούτα αναρωτιέται “από ποιον θα πάρει άδεια η ελεύθερη επαγγελματίας; Και πώς θα την εφαρμόσει”

 

Δείτε το κείμενο της ανάρτησης της:

“Μεταξύ άλλων ανεκδιήγητων που έταξε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ήταν και η θέσπιση ειδικής άδειας μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και ελεύθερες επαγγελματίες. Είναι πραγματικά απορίας άξιον και αναρωτιέμαι, από ποιον θα πάρει άδεια η ελεύθερη επαγγελματίας; Και πώς θα την εφαρμόσει; Θα κλείσει πχ την επιχείρηση της; Ξέρουν αλήθεια τι θα πει ελεύθερος επαγγελματίας;

Σχετικά με την επιδότηση μητρότητας, να διευκρινιστεί, πως σήμερα οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες επιδοτούνται από τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος από το απωλεσθέν εισόδημα, για 4 μήνες, κατά αναλογία με τις μισθωτές μητέρες που επιδοτούνται για το ίδιο διάστημα από τον ΕΦΚΑ(με μια μικρή συμμετοχή του εργοδότη), συν το εξάμηνο του ΟΕΑΔ.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε και εδώ επέκταση στους 9 μήνες συνολικά. Πώς θα χρηματοδοτηθεί; Με αύξηση των εισφορών τους; Με επιβάρυνση του ΟΑΕΔ; Με τι σχεδιασμό; Ψιλά γράμματα…”