Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο λαός δεν έχει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, μήπως εμείς;

από Team MyPortal.gr
sms

ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους σήμερα, δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς εάν φταίει ο λαός που ψήφισε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε «ποτέ όταν αρμενίζεις στραβά δεν είναι στραβός ο γιαλός».

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος δεν εξελέγη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, είπε: «Ο Τσίπρας έπαιξε ρόλο σπουδαίο αυτό το κόμμα να πάει από το 4% στο 16%, στο 27%, στο 35%, στο 36%, στο 31%, στο 20%. Ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους σήμερα, μεγάλο τα προηγούμενα χρόνια. Και θα παίξει ρόλο να γίνει μεγάλο ξανά».

«Άδειασε» τον Ν. Ξυδάκη για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Σε ερώτηση για την -προ ολίγων ημερών- δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, απάντησε ότι «ο λαός δεν έχει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι να μην το έχουμε και εμείς. Να μην πυροβολάμε τα πόδια μας».

Ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι το μήνυμα της κάλπης είναι πολύ ισχυρό. «Όμως εδώ μιλάμε για μια νέα εκλογική μάχη, η οποία ξεκινάει από το μηδέν», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «είναι ένα κόμμα με πολύ ισχυρή ηγεσία και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ηγέτη».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Τον τιμά το γεγονός ότι μετά από μια πολύ οδυνηρή ήττα, και σε πολιτικό επίπεδο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι μπροστά, είναι όρθιος, μας εμψυχώνει όλους και μας οδηγεί».

Η δήλωση του κ. Ζαχαριάδη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα κυβερνητικό. Δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας και βεβαίως, δεν ήταν και δεν θα γίνει ένα κόμμα της ενσωμάτωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να είναι ξανά ο κύριος εκφραστής στην επόμενη Βουλή των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Είναι ένα κόμμα με ισχυρή ηγεσία και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ηγέτη και το τιμά ότι μετά από μια πολύ οδυνηρή ήττα είναι μπροστά, όρθιος, μας εμψυχώνει και μας οδηγεί.

Ο Τσίπρας έπαιξε ρόλο στο να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 16%, στο 27%, στο 36%, στο 31%, στο 20%, ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους σήμερα, μεγάλο τα προηγούμενα χρόνια και θα παίξει ρόλο να γίνει μεγάλο ξανά.

Η ΝΔ κέρδισε πάνω στο γεγονός ότι είχε πιο σταθερό μήνυμα, ενώ εμείς λέγαμε πάμε να κερδίσουμε και θα δούμε μετά… Αυτό είχε μια αστάθεια. Ποτέ όταν αρμενίζεις στραβά, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Το θέμα, ο λαός δεν έχει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι μήπως το έχουμε εμείς. Μην πυροβολούμε τα πόδια μας».