Κ.Παπακώστα στο MyPortal.gr (vid): Έχουμε βαθιές πολιτικές διαφορές. Τα στελέχη που διαγράφονται είναι αξιόλογα, όπως ο Αντώναρος και ο Μίχαλος

από Team MyPortal.gr
sms

 

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Κατερίνα Παπακώστα μιλάει στην διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «30+3» της WebTV του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Μετά την πρόσφατη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2017, με απόφαση Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζει πως το κόμμα στο οποίο ανήκε μεταλλάχθηκε, σημειώνοντας πως από μία μεγάλη φιλελεύθερη λαϊκή παράταξη έγινε ένα κυνικό νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα.

Η ανεξάρτητη βουλευτής περιγράφει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να ιδρύσει τη «Νέα Ελληνική Ορμή» (Ν.Ε.Ο.) ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ένα κόμμα που τοποθετείται στην κοινωνική κεντροδεξιά και έχει ως προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα και τον άνθρωπο.

Την ίδια στιγμή σημειώνει τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει τη συνεργασία που έχει με την Όλγα Γεροβασίλη.

Τέλος, παραδέχεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «έκανε μία πολύ υψηλού συμβολισμού πολιτική κίνηση, Καραμανλικής έμπνευσης», τονίζοντας την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για το καλό του τόπου.