Κ. Νοτοπούλου: Δεν θα σας πω «ναι ή όχι» για το αν θα φορολογήσουμε τις γονικές παροχές

από Team MyPortal.gr
sms

Απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να φορολογήσει τις γονικές παροχές η υποψήφια βουλευτής του, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Νοτοπούλου ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν φορολογικά μέτρα στις γονικές παροχές και να απαντήσει «με ένα ναι ή ένα όχι». «Δεν θα σας πω ούτε ναι ούτε όχι» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της στο MEGA.

Αναφερόμενη στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόνισε πως κύρια αιτία είναι ότι το πρόγραμμα του δεν ακούστηκε όπως θα έπρεπε.

«Δεν ακούστηκαν τα προγράμματα ξεκάθαρα. Εμείς έχουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, μια εναλλακτική για τον ελληνικό λαό. Έχει δαπάνες, έχει έσοδα, θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας. Σε αντίθεση με ό,τι έγινε στην υπόλοιπη ΕΕ, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Λέμε 90% φορολόγηση υπερκερδών, είναι 5,5 δισ. περίπου. Τόσο κοστίζει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Καμία αλλαγή στη φορολογία των επιχειρήσεων»

«Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στη φορολογία των επιχειρήσεων, μιλάμε συγκεκριμένα για τα υπερκέρδη που συσσωρεύτηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού», είπε η ίδια, τονίζοντας ότι η φορολογία των επιχειρήσεων δε θα επηρεάσει τις επενδύσεις.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο και σαφές από μια ομάδα ανθρώπων που γνώση».

Όσο για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «λέμε ότι μπροστά σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει ή θα αλλάξει προς το χειρότερο, εμείς αντιπαραθέτουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα. Αναλωθήκαμε περισσότερο σε μια ατζέντα φόβου που καλλιεργήθηκε από τη ΝΔ και δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την ατζέντα».

«Η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στο αύριο» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «οι δαπάνες που προβλέπονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας».