Κ. Μητσοτάκης σε Α. Τσίπρα: Θα μπει τέλος στον λαβύρινθο της λάσπης

από Team MyPortal.gr
sms

κληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση που τηρεί στο θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

«Ως εδώ, η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βάλει τέλος στον σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης. Ο εθνικός συκοφάντης ομολογεί ότι έχει βάλει στόχο την εγκυρότητα των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες από τώρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναβαθμίζοντας τα βέλη του καυτηρίασε και την επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσει τη λίστα που παρουσίαζε υπό παρακολούθηση και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ: «Βλέπω ότι εμπλέκετε στις αθλιότητές σας και Ένοπλες Δυνάμεις και κ. Φλώρο. Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που αρχίζει το πατριωτικό καθήκον. Δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια να γίνονται θέμα στον τουρκικό Τύπο.

Έχουμε αποδείξει πόσο τιμούμε τους ενστόλους. Δεν δέχομαι μαθήματα από αυτούς που καταψήφισαν αμυντικές συμφωνίες, Ραφάλ και φρεγάτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε οξύ ύφος έκανε λόγο για «εβδομαδιαίο σίριαλ της αθλιότητας και τοξικών φημών», πρόσθεσε δε:   «Περιλαμβάνει πολιτικούς, τηλεπερσόνες, γραμματείς κτλ. Από όλα έχει ο μπαχτσές. Ποτέ δεν δημοσιεύεται κανένα στοιχείο. Το βάρος της απόδειξης το έχει ο κατηγορούμενος. Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις. Δεν είχατε τα κότσια να ζητήσετε συγγνώμη κ. Τσίπρα, κ. Τζανακόπουλε, κ. Ραγκούση».

Βάλλοντας με σφοδρότητα κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στην επιχειρούμενη σύνδεση ου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την υπόθεση του Predator ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με δηκτικό ύφος:

«Είπατε και για τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Εσείς δεν κάνατε κρουαζιέρα όταν οι στάχτες ήταν ζεστές. Το Πρεντέιτορ σας έφταιγε… Ισχυρισμοί χωρίς καμία απόδειξη. Εκτοξεύονται σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει άλλες προτεραιότητες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα:

Ποιες άλλες παρακολουθήσεις γίνονταν επί ημερών σας εκτός του κ. Πιτσιόρλα; Ήταν ενεργό το Πεγκασους από το 2016; Μήπως χρησιμοποιήθηκε και για υπονόμευση πολιτικών σας αντιπάλων;

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των προωθούμενων παρεμβάσεων και σημείωσε ότι: «Σήμερα δίνεται μια γενναία θεσμική απάντηση σε μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο την πατρίδα μας. Ζητούμενο είναι μια νέα ισορροπία που να μην αποδυναμώνει την Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και να μην αμφισβητεί τα δικαιώματα των πολιτών μόνο στο μέτρο που κρίνεται απολύτως απαραίτητο».

Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε όμως ότι: «Καμία αλλαγή δεν πρέπει να εμποδίζει την εθνική αποστολή κρίσιμων βραχιόνων του κράτους, όπως η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική» και υπενθύμισε ότι: «Γειτονεύουμε ως χώρα με πολλούς κινδύνους και είμαστε στο κέντρο πολύπλευρων προκλήσεων. Απαιτεί η θέση μας στον χάρτη εγρήγορση. Μόνιμη προτεραιότητα η εθνική ασφάλεια». Συμπλήρωσε δε: «Το νομοσχέδιο καθιστά τη χώρα πρωτοπόρα στην Ευρώπη. Καθολική η απαγόρευση διακίνησης και χρήσης κακόβουλων λογισμικών».

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, οι εθνικοί κίνδυνοι πλέον παίρνουν συχνά τη μορφή ασύμμετρων υποθέσεων:  «σε μορφές που βρίσκονται στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας», επαναφέροντας από το συλλογικό υποσυνείδητο παραδείγματα από το εξωτερικό: «Θυμηθείτε εισβολή στο Καπιτώλιο.

Κίνδυνοι από οργανωμένες μεταναστευτικές εισβολές ή άλλες παγίδες με στόχο τη διάβρωση της δημοκρατικής ομαλότητας. Δεν είναι στατικό το περιεχόμενο της εθνικής ασφάλειας. Οφείλουμε να αμυνόμαστε. Σκοπός είναι η εναρμόνιση εθνικής ασφάλειας και ατομικών δικαιωμάτων».