Κ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις για επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης

από Team MyPortal.gr
sms

Μεταρρυθμίσεις για γρήγορη απονομή δικαιοσύνης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη δεύτερη τετραετία. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «το 2023 έχοντας σπάσει το ένα ρεκόρ επενδύσεων το ένα μετά το άλλο, θα σας έλεγα ότι οι επενδυτές βλέπουν κάτι στην Ελλάδα».

Διευκρίνισε ότι οι επενδυτές στην ουσία «βλέπουν δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας, μία σταθερή κυβέρνηση με καλές πιθανότητες επανεκλογής, μείωση της φορολογίας, βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, μια χώρα με πολλά φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, μια χώρα πυλώνα σταθερότητας που καλύπτει μια ολόκληρη περιοχή, μια χώρα μέλος της ΕΕ».

Με αφορμή άλλη ερώτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως πιστεύει ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σήμερα είναι πολύ θετική και αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Νταβός υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας. «Και οι επενδύσεις βέβαια σημαίνουν τελικά περισσότερες και καλύτερες δουλειές».

Υπογράμμισε ωστόσο πως αυτή η καλή εικόνα δεν θα πρέπει να μας κάνει να νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική οικονομία, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η πολιτική που έχει εφαρμοστεί είναι αυτή η οποία δημιουργεί τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να υπάρχει στοχευμένη στήριξη στους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση.